top of page

אפיון רשת מים

עודכן: 26 בדצמ׳ 2020


אתה או את הולכים לכם ברחוב בנחת ובשלווה, אולי אינכם שמים לב לכך, אך כמטר מתחתיכם, מעט ימינה או שמאלה קבור צינור מים ראשי.

אתם ממשיכים ללכת, ופתאום אתם נאלצים לנטות לימין או לשמאל, שכן הידרנט יצוק מפלדה ניצב באמצע הרחוב.

ברשומה קצרה זו ננסה להסביר על בדיקה חשובה הנקראת "אפיון רשת מים":


ברוב ערי ישראל תשתית המים היא אחת לכל הצרכנים. כלומר, קו המים שעובר ברחוב יזין הן את מונה המים של דירתכם לטובת מי שתייה וצרכים היגייניים, ובנוסף קו זה יזין את ההידרנטים הנמצאים ברחוב.


מטרת הבדיקה:

בדיקת אופיין רשת מים באה לבחון את יכולות הקו לטובת תשתית מערכות כיבוי האש.


כיצד בודקים:

הבדיקה עצמה פשוטה למדי. בוחרים שני הידרנטים, על ההידרנט הראשון מחברים שעון לחץ ומבצעים קריאה- זהו הלחץ הסטטי. לאחר מכן, בהידרנט השני מחברים מד ספיקה, מזרימים מים ומודדים את הספיקה. תוך כדי שההידרנט השני מוציא מים, חוזרים להידרנט הראשון וקוראים את הלחץ שנותר בקו בזמן הזרימה- זהו הלחץ השיורי. בסוף תהליך הבדיקה יש ביד הבודק שלושה נתונים המאפשרים לו לבנות גרף- לחץ סטטי, לחץ שיורי וספיקה.


חשיבות הבדיקה:

תוצאות הבדיקה הן כלי חשוב עבור רשויות הרישוי, כוחות הכבאות ומתכנני מערכות כיבוי האש.

רשויות הרישוי מתנות את קבלת היתר הבניה בבדיקה זו. הן מחליטות ע"פ תקנים ותקנות האם מבנה מסויים העתיד להיבנות יוכל להסתמך על הקו העירוני, או שיהיה עליו להקצות שטח לטובת הקמת מאגר ומשאבה.


כוחות הכבאות למדים מבדיקות אלו מה מצב המים הזמינים ללחימה באש. עד כמה הם יכולים להסתמך על ההידרנטים ברחוב זה במקרה של אירוע שריפה. בהתאם לתוצאות הבדיקה, כוחות הכבאות יכולים לסמן הידרנטים ע"פ קוד צבעים, או להכיר מראש אזורים בעייתיים, כל זאת על מנת לא להיות מופתעים ברגע האמת.


מתכנני מערכות כיבוי אש משתמשים בנתוני האופיין על מנת לתכנן את מערכות הכיבוי. בעזרת נתוני המים הם עורכים חישובים הידראוליים וקובעים את קטרי הצנרת ומהלכה. כמו כן, הם יוכלו לקבוע האם מבנה מסוים יזדקק למאגר ומשאבה, או שיוכל להתחבר ישירות לרשת העירונית.


מתי מבצעים בדיקת אופיין רשת?

מקובל לבצע שתי בדיקות אופיין רשת. אחת מבוצעת בשלב היתר הבניה והתכנונים, והאחרת מבוצעת עם תום הבנייה, בתוך הנכס לאחר מונה המים. מטרת הבדיקה השנייה היא לוודא שאכן מגיעים לבניין נתוני המים הנדרשים לטובת מערכות הספרינקלרים וההידרנטים.


הירשמו עוד היום לניזולטר של SPRINKLEARN מבית ELO, לקבלת רשומות, טיפים, מדריכים ומידע יעיל וממוקד בתחומים שיספקו הגנה אמיתית לכם, למשפחותיכם ולרכושכם.


הבהרה: כל הנכתב בבלוג זה אינו מהווה פרשנות ו/או תחליף לתקנים ישראליים או בינלאומיים או מסמכים מקצועיים ומפרטים טכניים. אין להסתמך על הנכתב בבלוג זה לצורך תכנון או ייעוץ מכל סוג שהוא. ט.ל.ח.



306 צפיות0 תגובות

פוסטים אחרונים

הצג הכול

Comments


bottom of page