top of page
תמונת הסופר/תיצחק אוביץ

דרישות שירותי כבאות

עודכן: 7 בפבר׳ 2021

אימוץ תקנים בינלאומיים


תקנים רבים בתחומי האש מבוססים על מסמכים מקצועיים מחו"ל. אחד הארגונים החשובים שעוסק בכתיבת תקינה מקצועית הוא ארגון NFPA. התקנים של ארגון זה נכתבים בהליך ארוך ומקיף, הכולל שיטה סדורה לכתיבה, לדיון ולהפצה. השיטה כוללת בין היתר מבחני שריפה בפועל, כאשר התקנים נכתבים על בסיס תוצאות ניסויים אמפיריים. מדינות רבות, ובתוכן מדינת ישראל, הכירו במפעל המקצועי של ה NFPA, ובשל כך נמנעו מלכתוב תקנים חדשים בחלק מהתחומים, ואימצו את התקנים שכבר קיימים, בתוספת השינויים הלאומיים הנדרשים.


הנחיות הרשות המוסמכת


על מנת להתאים את התקנים למדינות רבות ככל הניתן, התקנים נמנעים מלענות של שאלת ה "איפה", ומתמקדים בעיקר בשאלת ה "איך". כלומר, התקן מגדיר את עצמו כמסמך מקצועי המפרט בדיוק איך מתכננים או מבצעים, אך משאיר לרשות המוסמכת של המדינה הרלוונטית לקבוע היכן יש להחיל חוקים אלו.


דוגמאות מעולם הספרינקלרים


ניקח לדוגמא, את עולם המתזים. התקן דן בשאלות של תכנון והתקנה בלבד. מבחינת התקן, יש להתקין ספרינקלרים בכל בניין, ובכל חלקי הבניין כמעט, למעט מקומות ספציפיים בהם לא נדרשים מתזים. התקן משאיר מקום לרשות המוסמכת בכל מדינה ומדינה לקבוע באיזה בניין בכלל צריך ספרינקלרים. כלומר, יכול להיות מבנה שמדינת ניו יורק תחייב בו התקנת מתזים כחלק מאישור הבניין, בעוד שבמדינת ניו ג'רזי הסמוכה אותו מבנה יהיה פטור ממתזים.


המצב ברחבי העולם


כל מדינה שאימצה את תקני ה NFPA, דאגה להחליט על אלו בניינים התקן חל. הקביעה היא מאוד אישית ותלויה בהרבה גורמים ואינטרסים שונים- כלכליים, פוליטיים, ארגוניים וכו'. למעשה כיום בארה"ב קיים וויכוח מתמשך בתוך המדינות השונות, כאשר ארגוני הכבאות תמיד לוחצים לחייב התקנת ספרינקלרים, ומולם ארגוני לובי של קבלנים וארגונים אחרים מסבירים את העלות הגבוהה של המערכות ומנסים למנוע תוספת רגולציה.


במדינת ישראל


במדינת ישראל אנו כפופים לתקנות התכנון והבניה. בחלק ג' של תקנות אלו ישנן הנחיות הנוגעות לבטיחות אש בבניינים. מעבר להנחיות אלו, קיימות הוראות נציב הכבאות בשלל נושאים ופריטים.


קישור לעמוד של תקנות התכנון והבניה בויקיטקסט:



קישור לעמוד של הוראות נציבות הכבאות:



הירשמו עוד היום לניזולטר של SPRINKLEARN מבית ELO, לקבלת רשומות, טיפים, מדריכים ומידע יעיל וממוקד בתחומים שיספקו הגנה אמיתית לכם, למשפחותיכם ולרכושכם.



הבהרה: כל הנכתב בבלוג זה אינו מהווה פרשנות ו/או תחליף לתקנים ישראליים או בינלאומיים או מסמכים מקצועיים ומפרטים טכניים. אין להסתמך על הנכתב בבלוג זה לצורך תכנון או ייעוץ מכל סוג שהוא. ט.ל.ח.

118 צפיות0 תגובות

פוסטים אחרונים

הצג הכול

Comentários


bottom of page